گلوتن

گلوتن پروتئینی است که در گندم و جو یافت می‌شود که 75 تا 85 درصد از کل پروتئین موجود در گندم نان است. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می‌گردد. ریشه کلمه گلوتن کلمه لاتینی «گلوتن» به معنای «چسب» می‌باشد. گلوتن ترکیبی پروتئینی است که از غذاهای فرآوری شده از گندم و سایر غلات مرتبط به آن از جمله چاودار و جو بدست می‌آید. گلوتن ترکیبی از دو گلیکوپروتئین گلیادین gliadin و گلوتلین glutelin می‌باشد که متصل با نشاسته در اندوسپرم (بافت تغذیه‌ای اطراف جوانه) بسیاری از غلات علوفه‌ای حضور دارند. گلیادین (از پروتئینهای پرولامینیprolamins می‌باشد) و گلوتلین حدود ۸۰٪ محتوای پروتئینی دانه گندم را تشکیل می‌دهند. (گلیادین محلول در الکل است و گلوتنین فقط در باز و اسیدهای رقیق محلول می‌باشد).

گلوتن چیست

دلایل خشک شدن نان/ علت ور نیامدن خمیر نان

پایین بودن کیفیت نان دلایل زیادی دارد که از ان جمله میتوان به بی‌کیفیت بودن آرد و رعایت نکردن استانداردهای تولید در کارخانه‌های آردسازی عنوان شود. آرد گندم حاوی گلوتن و پروتئین است که به نان ساختار می دهد. میزان زیاد ملاس، شکر قهوه ای، میوه و آب میوه حاوی اسیدها مانع فعالیت گلوتن می شود. محتوای گلوتن نان احتمالاً بعلت جذب آب در روندآبگیری، بعنوان یکی از عوامل بیات شدن نان مورد توجه می‌باشد. وجود گلوتن بر نرمی و کش آمدن بافت محصول نهایی تأثیر دارد.وقتی آرد با آب مخلوط می‌شود، پروتئین‌های گلوتن شبکه‌ای چسبناک تشکیل می‌دهند که از نظر استحکام شبیه چسب است. خاصیت چسب‌مانند گلوتن باعث کشسان شدن خمیر می‌شود و به نان این قابلیت را می‌دهد تا هنگام پختن، پُف کند. گلوتن به نان بافتی قابل‌جویدن و خوب می‌دهد.

اضافه کردن گلوتن به آرد

گلوتن، بصورت خشک و آسیاب شده به خمیر افزوده شود، و باعث افزایش ثبات سختاری نان شده و نان را قابل جویدن می کند. در صنعت برای اینکار ماشینهای همزن وجود دارد. در محصولاتی که پروتئین کمی دارند گلوتن نقش مکمل پروتئینی را نیز بازی می‌کند. به طور کلی، سطح گلوتن بالاتر با مقادیر بالاتری از پروتئین به طور کلی در ارتباط است. خمیری که به آن گلوتن اضافه شده باید بخوبی ورز داده شود تا به حداکثر اندازه خود پف کند.

نحوه تولید گلوتن

پروتئین گندم است که دارای خاصیت چسبندگی و انعطاف پذیری ویژه ای می باشد و از خمیر آرد گندم تهیه میشود. پس از شستشوی توده خمیر با آب، نشاسته موجود در آن خارج شده و شبکه پروتئینی کمپلکسی شامل (گلوتئین، گیادین و مزونین) تشگیل میگردد. این پروتئین به وسیله ماشین تفکیک کننده و با شستشو و غربال کردن مداوم توده خمیربدست می آید. این ماده پس از خشک شدن بصورت پودر کرم رنگ روشن و یا قهوه ای مایل به زرد با مزه خنثی عرضه می گردد.

کاربرد های گلوتن

کاربرد گلوتن محصولات پخت و آرد

  • به تاخیر انداختن بیاتی نان بعلت جذب آب در روندآبگیری
    • با توجه به کیفیت آرد و نوع محصول تولیدی، مقدار پیشنهادی بین 3 تا 4 درصد وزن آرد می‌باشد.
  • حجیم کردن نان بوسیله ی به دام انداختن گازهای حاصل از تخمیر
  • نرمی و کش آمدن بافت محصول نهایی
  • ایجاد بافت یکدست و الاستیسیته مناسب قرص نان
  • ایجاد خاصیت کشسانی در محصولات جویدنی نظیر پیتزا ( گلوتن در خمیر پیتزا جهت ایجاد حجم مناسب و تخلخل بیشتر بافت بکار می رود)
  • ارتقاء محتوای پروتئینی محصول و غنی سازی پروتئین آرد
  • غنی‌سازی آرد ماکارونی و رشته سوپ
  • بهینه کردن رنگ پوسته نان
  • بهینه سازی طعم نان
  • سریال‌های صبحانه و رشته آش

سایر کاربردهای گلوتن

  • گلوتن گرفته شده از گندم هنگامی که در آبگوشت پخته شود مقداری از آب و مزه آن را بخود می‌گیرد و بافت سفتی پیدا می‌کند و از این رو، در تولید محصولات شبه گوشت مرغ، اردک، خوک، ماهی و گوساله کاربرد دارد. (نمونه عکس پایین)
  • بعنوان تثبیت کننده در تولید انوع بستنی و سس کچاپ استفاده میشود.
  • در ساخت آبجو و سس سویا نیز میتوان از این محصول استفاده کرد.
  • در تهیه آمینو اسیدها و آدامس به عنوان مواد فعال عمل کرده و در مواد پاک کننده بکار می رود .
  • گرید صنعتی این محصول در صنایع چسب و کارتن سازی در مواد دارویی ، باند و یا پارچه های تنظیف به کارمی رود .

گلوتن در محصولات گوشتی

فروش گلوتن

شرکت تیناکم آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های مشتریان عزیز، گلوتن مورد نیاز صنایع مختلف را بهترین قیمت و بهترین کیفیت تأمین کند و در سریع‌ترین زمان ممکن به‌وسیله سیستم حمل‌ونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید. قیمتهای عرضه شده توسط این شرکت همیشه پائین ترین قیمت است و می‌توانید ضمن استعلام قیمت، با قیمت سایر اشخاص حقیقی و حقوق دیگر مقایسه نمائید.

فارسی

هیدروکسید پتاسیم (پتاس)

پتاسیم هیدروکسید

نامهای دیگر: پتاس، پتاسیم هیدرات، هیدروکسید پتاس، پتاس سوزآور
فرمول مولکولی: KOH
شکل ظاهری: جامد گرانول سفید رنگ
انحلال پذیری: محلول در آب، الکل، گلیسرول - نامحلول در اتر، آمونیاک مایع

کاربرد: خنثی سازی اسیدها

پتاسیم هیدروکسید

پتاسیم هیدروکسید یک ترکیب شیمیایی با فرمول مولکولی KOH است، و معمولا پتاس سوز آور نامیده می شود. این ترکیب و سود سوزآور یا همان سدیم هیدروکسید از قویترین بازها هستند. برعکس هیدروکسید سدیم، هیدروکسید پتاسیم عاری از هرگونه کلر می باشد و در نتیجه ازآن میتوان برای خنثی سازی محلول ها و موادی که باید در عدم حضور کلر خنثی شوند مورد استفاده قرار گیرد. هیدروکسید پتاس نسبت به مقدار بیشتری در آب حل می شود. پتاس، جامدی بی بو، سفید و ناهموار است که اغلب محلول درآب است. برآورد شده که در سال ۲۰۰۵ بین ۷۰۰٬۰۰۰ تا ۸۰۰٬۰۰۰ تن از این محصول تولید شده‌است و تقریباً یک صدم مقداری است که سدیم هیدروکسید سالانه تولید می‌شود است. پتاس ماده تشکیل دهنده بیشتر صابون های مایع و جامد و همچنین بسیاری از ترکیبات دیگر است.

روشهای تولید هیدروکسید پتاسیم

هیدروکسید پتاسیم، کهمعمولا پتاس سوز آور نامیده می شود، توسط الکترولیز آب نمک کلرید پتاسیم در سلول های الکترولیتی با استفاده از فرآیند جیوه ای و فرآیند غشایی تولید می شود. در روش جیوه ای هیدروکسید پتاسیم بسیار خالص و در روش غشایی، محلول حدود ۳۰% تولید می شود. این محلول ها به کمک تبخیر، تغلیظ می شوند و در بیشتر موارد از طریق تبخیر در خلاء هیدروکسید پتاسیم جامد ۹۰% حاصل می گردد.

کاربرد هیدروکسید پتاسیم

هیدروکسید پتاسیم و هیدروکسید سدیم را در صنعت میتوان به عنوان مترادف یکدیگر استفاده کرد، اما معمولا هیدروکسید سدیم بدلیل قیمت پایینتر ارجحیت دارد. انواع کاربرد این محصول به قرار زیر است:

- پیشرو جهت ترکیبات پتاسیم

از هیدروکسید پتاسیم برای تولید سایر ترکیبات پتاسیم نظیر پرمنگنات پتاسیم، کربنات پتاسیم، فسفات های پتاسیم نظیر دی فسفات تترا پتاسیم، یدات پتاسیم، سیانید پتاسیم، استفاده می شود. بیشتر نمکهای پتاسیم توسط واکنش های خنثی شامل پتاس آماده میشود.

- تولید بیودیزل و ساخت صابون

از هیدروکسید پتاسیم جهت تولید صابون های مایع با کیفیت بالا، ساخت گازوئیل از نباتات، خنثی سازی محلول های اسیدی و در تولید مواد شیمیایی استفاده می شود.

- کاربرد در کشاورزی

پتاسیم یکی از عناصر غذایی اولیه موجودات زنده جانوری و گیاهی است، کودهای پتاسیم بعد از نیتروژن و فسفر، سومین کود از نظر مصرف هستند، کودها 95% از مصرف پتاسیم را به خود اختصاص داده اند و کمتر از 10 درصد آن به مصرف تهیه مواد شیمیایی می رسد. کودهای طبیعی یا شیمیایی باعث افزایش توانایی خاک برای رشد و سلامت گیاه است که حاوی نیتروژن، فسفر یا پتاسیم می باشد و این عناصرحاصل خیزی خاک را افزایش می دهند. پتاسیم فعالیت یا عدم فعالیت آنزیم‌ها، استفاده بهینه از آب، فتوسنتز و انتقال قندها، تولید نشاسته، در ترکیبات پرانرژی لازم برای رشد گیاهان، مقاومت در برابر بیماری‌ها و اثرات ناشی از خشکسالی، طعم و بوی میوه‌ها و سبزیجات را در گیاهان کنترل می‌کند. عرضه پتاسیم، بیشتر بصورت پتاس و کانی‌های پتاسیم‌دار، کانه‌ها و محصولات فرآوری شده (کودهای آماده برای مصرف، کودهای ترکیبی) صورت می‌گیرد.

-سایر کاربردها

از دیگر کاربردهای KOH به عنوان الکترولیت در باتری ها می باشد. پتاس همچنین برای ساخت تراشه های نیمه رسانا استفاده میشود. در مانیکور نیز برای از بین بردن پوست های زمخت دست و پا از ماده شیمیایی استفاده می شود که عنصر اصلی سازنده آن هیدروکسید پتاسیم است. برای از بین بردن موی حیوانات از بازهایی مانند هیدروکسید پتاسیم که به کوتیکول ساقه مو آسیب می زنند، استفاده میشود. پوست حیوانات را برای چند ساعت در محلول هیدروکسید پتاسیم و آب می خیسانند و آنها را برای مرحله مو زدایی آماده می کنند. از این اثر برای اصلاح صورت هم استفاده می شود. محصولات قبل اصلاح و بعضی از خمیرهای ریش تراشی حاوی هیدروکسید پتاسیم می باشند.

فارسی

چیپس صابون

شرکت بازرگانی تیناکم چیپس صابون یا همان Soap chips را از کشور مالزی و چین وارد می کند. شما مشتریان گرامی میتوانید این محصول را در بسته بندی های 25 کیلوگرمی در گریدهای 80/20، 90/10 و چیپس صابون شفاف با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به دلیل واردات مستقیم از ماخریداری نمایید. جهت کسب اطلاعات در مورد این محصول و خرید چیپس صابون با تلفنهای شرکت تماس حاصل فرمائید.

چیپس صابون

تولید چیپس صابدون

چیپس صابون از روغن های گیاهی نظیر روغن پالم، روغن نارگیل یا روغن زیتون و یا روغن های حیوانی ساخته می شود. طی هزاران سال مصرف صابون روبه فزونی گذاشت تا ساخت آن برای راحتی و بهداشت بشر متمدن ضرورتی صنعتی یافت.

تاریخچه صابون سازی

به احتمال زیاد، صابون را اولین بار مصریان باستان در درهٔ نیل ساختند. در حدود ۶۰۰ سال پیش از میلاد، ملوانان فینیقی‌ها، فن صابون‌سازی را به سواحل مدیترانه بردند. در قرن اول میلادی، بهترین صابون از چربی بز و خاکسترهای به‌دست‌آمده از سوزاندن چوب «درخت آلش» به‌دست می‌آمد. تا پایان قرن هجدهم، صابون را از چربی حیوانی و خاکستر چوب تهیه می‌کردند. در همان هنگام، معلوم شد که می‌توان به‌جای خاکستر چوب، از سود سوزآور، که قلیای حاصل از نمک معمولی است، استفاده کرد. در همین زمان، روغن‌های گیاهی نظیر روغن زیتون، روغن نخل، روغن نارگیل، روغن کنجد و روغن سویا جانشین چربی‌های حیوانی شدند.(ویکی پدیا) سپس شورول ، شیمیدان فرانسوی ، نشان داد که تشکیل صابون در واقع یک واکنش شیمیایی است.

مکانیسم اثر صابون

صابون نمک سدیم یا پتاسیم اسیدهای چرب است که از هیدرولیز ( تجزیه در اثر حضور آب ) اسیدهای چرب ( چربی ها و روغن ها ) در محیط قلیایی به دست می آیند هر مولکول صابون از یک زنجیر هیدروکربنی بلند ( دم ) و یک کربوکسیلات یا ( سر ) تشکیل شده است وقتی صابون در آب حل شود یون سدیم یا پتاسیم از سر آن جدا می شود و سر مولکول بار منفی پیدا می کند . صابون تمیز می کند چون یک امولسیفاید خوب است امولسیفاید به ماده ای گفته می شود که باعث می شود ذرات یک مایع غیر قابل امتزاج با آن پخش شوند و یک امولسین پایدار تشکیل گردد. چربی و روغن روی پوست ( که چرک و کثیفی را به خود می گیرد ) در شرایط عادی با آب مخلوط نمی شود اما صابون کاری می کند که چربی ها در آب حل شده و شسته شوند گروه کربو کسیلات ( CO2 – ) ( قطبی ) انتهای آن آب دوست ( Hgdrophilc ) است و از طریق پیوند های یون _ دو قطبی و هیدروژنی با مولکهای آب پیوند بر قرار می کند زنجیر هیدرو کربنی بلند موجود در مولکول غیر قطبی است پس با مولکولهای آب کاری ندارد آب گریز ( Hgdrophobic ) این زنجیرها از طریق نیروهای لاندن جذب همدیگر می شود و گویچه های مانند شکل زیر پدید می آورد که اصطلاحا مایل نامیده می شود ( Micelle ) هر مایل کره کوچکی است که از زنجیرهای هیدروکربنی تشکیل شده است . و سطح آن را گروه های کربوکسیلات که بار منفی دارند پوشانده اند این بارهای منفی باعث می شود که ماسیلها همدیگر را دفع کنند ودر آب معلق بمانند. منبع کیمیا

روش ساخت صابون در کارخانه صابون سازی

در کارخانجات ، صابون سازی ، صابون جامد خشک نشده به صورت چیپس وارد سالن صابون شده و در آنجا پس از رنگ و اسانس خوردن به صورت قالب عرضه به بازار در می آید غبار صابون در اثر برش صابون با کاردک و اصطحکاک صابون با لبه های تیز فلزی دستگاه تولید به وجود آمده و بسیاری از ذرات معلق وارد دستگاه تنفسی کارگران شده به دلیل قلیایست زیاد ایجاد سوزش مخصوصا در گلو می شود ذرات درشت غبار در همان محلهای تولید در زیر دستگاه های روی هم ریخته و جمع می شود برای تعیین مقدار غبار موجود در سالن از روش فیلتراسیون استفاده می شود . در این روش از هوای سالن به کمک پمپ نمونه برداری و فردی نمونه ای برداشته و از روی فیلترهای سلولزی و از کاغذ کد دارای منافذی با ابعاد ۰/۸ میکرومتر بودند عبور داده شد .

فروش چیپس صابون

شرکت تیناکم آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های مشتریان عزیز ، چیپس صابون مورد نیاز صنایع مختلف را بهترین قیمت و بهترین کیفیت تأمین کند و در سریع‌ترین زمان ممکن به‌وسیله سیستم حمل‌ونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید. قیمتهای عرضه شده توسط این شرکت همیشه پائین ترین قیمت است و می‌توانید ضمن استعلام قیمت، با قیمت سایر اشخاص حقیقی و حقوق دیگر مقایسه نمائید.

فروش چیپس صابون

فارسی

اتانول

اتانول

نامهای دیگر: الکل اتیلیک، اتیل الکل، الکل میوه، اتانول 96درصد
فرمول شیمیایی: C۲H۵ OH
نقطه جوش: 78.4 درجه سانتیگراد
گریدهای محصول: صنعتی، دارویی

قیمت اتانول

تاریخچه اتانول

الکل برای انسان از دوران قدیم شناخته شده بود و از این ماده به اشکال مختلف استفاده می شد. جداسازی این ماده به عنوان اتانول نسبتاً خالص به احتمال زیاد اولین بار توسط جابر بن حیان که صنعت تقطیر را گسترش داد، صورت گرفت. البته بیشتر گمان می‌رود که اتانول خالص توسط محمد زکریای رازی دانشمند ایرانی تولید شده باشد. الکل (اتانول) خالص به طور متداول به الکل (اتانول) گرید خوراکی (الکل نوشیدنی) گفته می شود. الکل گرید خوراکی همواره 96% (proof 192) بوده و از منابع طبیعی بدست می آید.

جمع بندی: روشهاي توليد الكل متفاوت ميباشد:

1- از تخمير حبوبات و ميوه ها (مانند آبجو)

2- از تقطيرحبوبات و ميوه ها (مانند ودكا، ويسكي، جين)

3- از تـغـيير شـيميايي در سوختـهاي فسـيلي هـمچـون گاز، زغال سنگ و نفت ( الكل صنعتي )

4- از تركيـب شيـميـايي مـنوكســيد كربن و هيدروژن (مانند متانول و الكل چوب)

مراحل تولید الکل

خواص فیزیکی الکل

الكل اتيليك يا اتانول در زمره الكل‌های يك ظرفيتی نوع اول است. اتانول كه به اختصار الكل سفيد ناميده مي‌شود مايعي است فرار، شفاف، قابل اشتعال و با بوي مشخص كه با هر نسبتي با آب تركيب مي‌شود، به آساني مي‌سوزد و بر اثر احتراق آن، آب و گاز كربنيك حاصل مي‌شود. هم چنين با سرعت تبخير مي‌شود و هيچ اثر زيست محيطي نامطلوب بر جا نمي‌گذارد. اتانول در صنعت بعنوان حلال و ماده واسطه شیمیایی برای تولید بیشتر ترکیبات آلی استفاده می‌شود. بدلیل تشکیل پیوند هیدروژنی با هر نسبتی در آب حل می‌شود. اتانول در مقایسه با ترکیبات آلی که وزن مولکولی یکسانی با آن دارند، نقطه جوش بالاتری دارد. الکل اتانول خاصیت ضعیف اسیدی و بازی از خود نشان می‌دهد که خاصیت بازی آن بدلیل جفت الکترون تنهای اکسیژن بوده و خاصیت اسیدی آن، بخاطر پیوند هیدروژن با عنصر الکترونگاتیو اکسیژن است.

کاربرد اتانول

  • صنعتی: بزرگترین کاربرد اتانول به صورت خالص به عنوان سوخت در موتور خودروها است. هم چنین اتانول بدلیل نقطه ذوب پائین در صنعت ضدیخ‌سازی استفاده می‌شود.
  • عطرسازی: به عنوان حلال در صنایع عطرسازی و چاپ
  • نوشیدنی های الکلی: اتانول را در انواع مشروبات الکلی مصرف می کنند.
  • پیل سوختی اتانولی: الکل را می توان در پیل های سوختی مستقیم DEFC برای تولید برق همراه با محصولات جانبی آب و دی اکسیدکربن بکار برد.
  • سوخت موشک: اتانول را در سوخت موشک برای افزایش نیروی پیشرانه بکار می ب